ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η VBScript
 

ΠΕΡΙΛΗΠΤΙΚΑ
 

Εδώ θα βρείτε μια περιγραφή του Microsoft Visual Basic Scripting Edition (VBScript). Στα υπόλοιπα διδακτικά τμήματα θα μάθετε για τις μεταβλητές, τις σταθερές και τις διάφορες διαδικασίες
 

Η VBScript, το νεότερο μέλος της οικογένειας των γλωσσών προγραμματισμού Visual Basic, φέρνει την ενεργό γραφή σε μια μεγάλη ποικιλία από περιβάλλοντα, συμπεριλαμβανομένου και το Webclient Scripting στην έκδοση 3.0 του Microsoft Internet Explorer και το Webserver Scripting στην έκδοση 3.0 του Microsoft Information Server.
 
 

ΕΥΚΟΛΗ ΣΤΗ ΧΡΗΣΗ ΚΑΙ ΣΤΗ ΜΑΘΗΣΗ
 

Αν γνωρίζετε ήδη Visual Basic for Applications, τότε η VBScript θα σας είναι πολύ οικεία. Ακόμη κι αν δε γνωρίζετε Visual Basic, μόλις μάθετε τη VBScript θα είσαστε πλέον σε θέση να προγραμματίσετε μόνοι σας με τη βοήθεια ολόκληρης της οικογένειας των γλωσσών Visual Basic. Παρ’ όλο που μπορείτε να μάθετε για τη VBScript ακόμη και σ’ αυτές τις λίγες σελίδες του Web, δε πρόκειται να διδαχθείτε πως να προγραμματίσετε. Για να ξεκινήσετε την κατασκευή και την εκτέλεση ενός προγράμματοςμπορείτε, προκειμένου να βοηθηθείτε, να ρίξετε μια ματιά στα βιβλία Step by Step τα οποία είναι στη διάθεσή σας μέσο του Microsoft Press.

 
ActiveX™ Scripting
 

Η VBScript «μιλάει» και γενικά επικοινωνεί με τις εφαρμογές φιλοξενίας χρησιμοποιώντας ActiveX Scripting.Με την ActiveX Scripting οι ενδιαφερόμενοι και οι υπόλοιπες εφαρμογές φιλοξενίας δε χρειάζονται ειδική ολοκλήρωση του κώδικα για το κάθε τμήμα και περιεχόμενο του κειμένου. Η Microsoft δουλεύει με ποικίλες ομάδες του Internet με σκοπό να προσδιορίσει ένα σταθερό είδος ActiveX Scripting, τέτοιο ώστε οι μηχανές γραφής να μπορούν να είναι ευμετάβλητες και ελαστικές στη χρήση τους σε παγκόσμιο επίπεδο. Το ActiveX Scripting χρησιμοποιείται στο Microsoft Internet Explorer 3.0, στο Microsoft Internet Information Server 3.0 και στα μεταγενέστερα.
 
 

Η VBScript ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΚΑI BROWSERS
 

Αν ενδιαφέρεστε να αναπτύξετε ένα πρόγραμμα, μπορείτε να πάρετε την ανάλογη άδεια εφαρμογής του VBScript χωρίς καμία χρέωση. Η Microsoft παρέχει δυαδικές εφαρμογές του VBScript για το 32-bit Windows API, το 16-bit Windows API και το Macintosh. Το VBScript παρέχεται στουςενδιαφερόμενους μαζί με το World Wide Web. Το VBScript και το ActiveX Scripting μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν γενικότερα σαν μια γλώσσα γραφής και σε άλλες εφαρμογές και προγράμματα.
 


© 1997 Microsoft Corporation. All rights reserved.