ΔΙΑΦΑΝΕΙΕΣ GIFs

Οι διαφάνειες GIFs είναι πολύ καλές για σημαία, μή - ορθογώνια κουμπιά,διαχωριστικές μπάρες, και προσφερόμενες εικόνες.  Τα εισαγόμενα GIF δεν είναι διαφάνειες.  Το χρώμα μιας διαφάνειας είναι, συνήθως, το χρώμα του background, αφήνοντας μια μη ορθογώνια εικόνα να υπάρχει πάνω στη σελίδα σου.  Εδώ δίνεται ένα σύνολο από απλά παραδείγματα:
 
 
Το X και το O είναι διαφάνειες GIFs.  Κάθε ένα από τα κελιά παραπάνω περιέχει ή X εικόνα ή O εικόνα, με διαφορετικά χρώματα background για κάθε ένα από τα κελιά του πίνακα που φαίνεται.

Στο PSP 5 και 6, η μέθοδος δημιουργίας διαφανειών GIFs μπορεί να φαίνεται λίγο πολύπλοκη στην αρχή. Με το υπάρχον χρώμα background θέτω το χρώμα που θέλω να κάνω διαφανές, επιλέγοντας Colors | Set Palette Transparency . Στο Set Palette Transparency του διαλογικού κουτιού, επέλεξε "Set the transparency value to the current background color" και κάνε κλίκ στο OK.  Τότε σώσε την εικόνα σου σαν GIF.  Δεν θα παρατηρήσεις κάποια διαφορά στην εικόνα σου, αλλά, θα δείς το αποτέλεσμα της αλλαγής επιλέγοντας Colors | View Palette Transparency.  Μην πανικοβληθείτε όταν δείτε το δείγμα checkerboard στην περιοχή που θέλεις να κάνεις διαφάνεια – αυτό το δείγμα είναι απλά το πώς το PSP υποδεικνύει την περιοχή διαφάνειας.

Συνήθως, μερικά ψηφία υπάρχουν γύρω από τις άκρες της εικόνας στις διαφάνειες GIFs.  Για να ελαχιστοποιήσουμε αυτή την επίδραση, προσπαθούμε να χρησιμοποιήσουμε το χρώμα υπόβαθρου που ταιριάζει πιο πολύ στο χρώμα που επικρατεί. Για παράδειγμα, εάν το χρώμα του υπόβαθρου είναι σαν πράσινο μετάξι χρησιμοποιώ μια σκιά από πράσινο στην εικόνα του υπόβαθρου, όπως, το χρώμα της διαφάνειας GIF.

Εάν θέλεις ένα διαφάνεις GIF που να είναι όμορφο με οποιοδήποτε χρώμα υπόβαθρου, δοκίμασε ένα μέτριο γκρί χρώμα πειραματιζόμενος για να δείς ποιό από όλα δουλεύει καλύτερα.  Γενικά, μην χρησιμοποιείς χρώματα που είναι ίδια με το χρώμα της διαφάνειας, γιατί μπορεί να σου δώσει μερικά παράξενα αποτελέσματα.

Εάν θέλεις να χρησιμοποιήσεις την διαφάνεια σαν ένα κουμπί , μην ξεχάσεις να θέσεις το Border=0 μέσα στην ετικέτα του IMG.  Εάν το ξεχάσεις, θα πρέπει να πάρεις ένα ορθογώνιο όριο για τη μή - ορθογώνια εικόνα σου, το οποίο σίγουρα δεν θα είναι το αποτέλεσμα που είχες στο μυαλό σου.
 
 

NextΠίσω | Πίνακας περιεχομένων | Bασικά | How-To | Links | Store | ΕπόμενηNext