ΜΑΣΚΕΣ: Pop Art Cat


Σε αυτό το μάθημα για τις μάσκες PSP5, θα κάνουμε μια εικόνα γάτας με pop art, χρησιμοποιώντας αυτή την εικόνα της γάτας για μάσκα:

  1. Ξεκίνησε ανοίγοντας την εικόνα που θέλεις να χρησιμοποιήσεις σαν μια βάση για τη μάσκα σου. Αντέγραψε αυτή την εικόνα πατώντας Shift+D.  Θα δημιουργήσουμε μια έκδοση pop art της γάτας για να δημιουργήσεις τη μάσκα.
  2. Θέσε το χρώμα της πρόσοψης σε μοβ.  Πάτησε το κλειδί Del για να σβήσεις τα περιεχόμενα της εικόνας και τότε γέμισε την εικόνα με το χρώμα της πρόσοψης, κάνοντας κλίκ στην εικόνα με το εργαλείο γεμίσματος.
  3. Δημιούργησε ένα νέο στρώμα στην αντεγραμμένη εικόνα, κάνοντας κλίκ πάνω στο κουμπί New Layer στη Layers Palette. Α υτό το στρώμα θα ονομαστεί κατά παράβαση Layer1.
  4. Έπειτα, θέσε το χρώμα πρόσοψης σε ένα χρώμα contrasting pop-ish . (Διάλεξα ένα λαμπερό πράσινο) Με ενεργό στρώμα το Layer1,κάνε κλίκ στην εικόνα με το εργαλείο γεμίσματος για να γεμίσεις την εικόνα με το χρώμα της νέας πρόσοψης.Τώρα έχεις ένα πλήρως αδιαφανές μοβ στρώμα με πλήρως αδιαφανές πράσινο στρώμα από πάνω:
 
 
Περιεχόμενα του Background
Περιεχόμενα του Layer 1
  • Τώρα με το Layer1 να είναι ακόμη το ενεργό στρώμα, επέλεξε Masks | New | From Image.  Για 'Source window', επέλεξε την εικόνα που θέλεις σαν βάση για τη μάσκα σου (M-KITTEN1.JPG εδώ).  Βεβαιώσου οτι το 'Source luminance' έχει επιλεχθεί κάτω από την 'Create mask from'. 

  • Όταν κάνεις κλίκ πάνω στο OK, η μάσκα σου εφαρμόζεται στο Layer1.  Αυτό κάνει μερικές περιοχές του στρώματος αδιαφανείς, μερικές διαφανείς και μερικές ημι-διαφανείς.  Οι περιοχές της άσπρης μάσκας δείχνουν τις περιοχές του στρώματος αδιαφανείς.  Οι μαύρες περιοχές της μάσκας κάνουν την περιοχές του στρώματος διαφανείς και οι περιοχές της γκρί μάσκας κάνουν το στρώμα ημι-διαφανείς: 
  • Μπορείς τώρα να ενώσεις τη μάσκα με το στρώμα επιλέγοντας Masks | Delete και έπειτα κάνοντας κλίκ πάνω στο Ναί για να ενώσεις τη μάσκα με το στρώμα.  (Εάν πατήσεις 'Όχι' , η μάσκα, το στρώμα και τα αποτελεσματά τους θα εξαφανιστούν).  Ένωσε τα δύο στρώματα κάνωντας κλίκ στο κουμπί του ενός στρώματος στην Layer palette και επιλέγοντας Merge | Merge Visible.  Τότε εφάρμοσε τα αποτελέσματα που θέλεις.  Εγώ χρησιμοποίησα Colors | Posterize για να πάρω το τελικό αποτελεσμα:


    Πίσω