Δημιουργώντας κουμπιά

Πριν ξεκινήσεις να φτιάχνεις κουμπιά κράτα μια συμβουλή στο μυαλό σου: Όταν θέλεις να κάνεις ένα σύνολο από κουμπιά ξεκίνα φτιάχνοντας -- και αποθηκεύοντας – ένα κενό κουμπί.  Με αυτό τον τρόπο μπορείς να προσθέσεις στο σύνολο χωρίς να έχεις τοποθετήσει πολλά εφφέ, με το να ταιριάζεις άλλα κουμπιά μέσα στο συνολό σου: Απλά αντέγραψε το κενό κουμπί και μετά πρόσθεσε το κείμενο που θες να έχει το καινούριο σου κουμπί.

Ορθογώνια κουμπιά

Το να φτιάχνεις απλά κουμπιά είναι τόσο εύκολο όσο και μέσα στο PSP: φτιάξε ένα απλό ορθογώνιο ή τετράγωνο, πρόσθεσε κάποιο κείμενο και πάτα το Buttonize εφφέ (Image | Effects | Buttonize).  Εδώ είναι ένα παράδειγμα, ένα κουμπί που ονομάζεται NEXT.GIF:

Για να συνδέσεις αυτό το κουμπί σε HTML αρχείο, που ονομάζεται, LESSON2.HTM, θα συμπεριλάβεις μια εικόνα σύνδεσης γύρω από την εικόνα:

<A HREF="LESSON2.HTM"><IMG SRC="NEXT.GIF" BORDER=0></A>

Το χαρακτηριστικό προσδιορισμού BORDER=0 εμποδίζει το όριο, το οποίο φυσιολογικά θα περιέκλειε την εικόνα να συνδεθεί με κάτι άλλο. Αν θες αυτό το όριο να φαίνεται ή όχι, εξαρτάται από το περιβάλλον και το σχεδιασμό του site σου.  Αν θέλεις το όριο να εμφανιστεί να μην συμπεριλάβεις το χαρακτηριστικό BORDER στην IMG ετικέτα.

Τα ορθογώνια κουμπιά μπορούν να γίνουν πιο “σοφιστικέ” απ΄ότι θα γινόταν με το Buttonize.  Υπάρχουν πολλά plug-in filters που μπορείς να χρησιμοποιήσεις για να έχεις πιο ωραία κουμπιά.  Ακολουθούν μερικά παραδείγματα που μπορείς να χρησιμοποιήσεις το Buttonizer (Rectangle - Inner) που βρίσκεται μέσα στο Ulead's Web.Plugins

 
 
Simple
Standard
Frame
Gradient
Καποιο άλλο buttonizer εφοδιασμένο με Web.Plugins είναι Buttonizer (Οποιοδηποτε Shape - Inner).  Αυτό το plug-in είναι ένα από τα αγαπημένα μου:

Εδώ είναι λίγα παραπάνω plug-in buttonizer παραδείγματα από το NVR BorderMania:

 
Color Push Button
3D Soft Color #1
Instant Button #1

Χειροποίητα ορθογώνια κουμπιά


Δεν χρειάζεται να χρησιμοποιήσεις ένα φίλτρο για να φτιάξεις ένα 3D ορθογώνιο κουμπί.  Εδώ είναι μερικά διαφορετικά χρωματισμένα παραδείγματα για να φτιάξεις με έναν έυκολο τρόπο ένα χειροποίητο κουμπί:

   
How-to


Επιπλέον απλά τετράγωνα

Τα κουμπιά δε χρειάζεται να είναι ορθογώνια.  Κύκλοι, οβάλ, και διάφορα σχήματα μπορούν να χρησιμοποιηθούν όλα για κουμπιά. Αποθήκευσε τα μη ορθογώνια κουμπιά σαν transparent GIFs και ρύθμισε BORDER=0 στην IMG ετικέτα και όλα θα έχουν κανονιστεί.

Εδώ είναι ένα απλό μη ορθογώνιο κουμπί:

How-to


 
 

Για ένα ακόμη παράδειγμα μη ορθογώνιου κουμπιού κάνε κλικ εδώ.

Τα νέα Inner Bevel και Outer Bevel εφφέ του PSP 6's μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να φτιάξουν μη ορθογώνια κουμπιά.

(Σημείωση: Τα τριγωνικά κουμπιά στο κάτω μερος της σελίδας και στιςάλλες σελίδες φτιάχτηκαν εφαρμόζοντας το Web.Plugins φίλτρο Buttonizer (Any Shape - Inner) σε ένα σταθερό χρωματιστό τρίγωνο. Το βελάκι που δείχνει δεξιά είναι το “καθρέφτισμα” από το βελάκι που δείχνει αριστερά.  Ένα παρόμοιο εφφέ μπορέι να δημιουργηθεί με το PSP 6's Inner Bevel.)
 

NextΠίσω | Πίνακας περιεχομένων | Bασικά | How-To | Links | Store | ΕπόμενηNext