ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΑ ΟΡΘΟΓΩΝΙΑ ΚΟΥΜΠΙΑ

 
   1. Άνοιξε μια νέα εικόνα με ένα άσπρο background, με 500 pixels πλάτος και 100 pixels ύψος.
   2. Θέσε το χρώμα του background σε ελαφρύ γκρί.  Κόκκινο:188 Πράσινο:188 Μπλέ:188, και το foreground σε σκούρο γκρί. Κόκκινο:83,Πράσινο:83,Μπλέ:83.
   3. Επέλεξε τα εργαλεία των σχημάτων και στην Control Palette θέσε το σχήμα σε κύκλο, το στύλ του σχεδιαγράμματος και το πλάτος του σχεδιαγράμματος σε 1, αφήνωντας το Antialias μη-μαρκαρισμένο.  Ξεκινώντας από τη θέση 50, 50, από την εικόνα σου , ζωγράφησε έναν 100x100 κύκλο χρησιμοποιώντας το χρώμα του foreground. (Πίεσε και σείρε με το προηγούμενο κουμπί του ποντικιού.)
   4.  
   5. Διάλεξε το εργαλείο των σχημάτων,και θέσε το σχήμα σε κύκλο, το μήκος του σχεδιαγράμματος σε 1 και το Antialias μη-μαρκαρισμένο. Ξεκινώντας από τη θέση 450, 50 από την εικόνα σου, σχεδίασε έναν 100x100 κύκλο χρησιμοποιώντας το χρώμα του background. (Πίεσε και σείρε το δευτερεύον κουμπί του ποντικιού.)
   6.  
   7. Επέλεξε το εργαλείο των σχημάτων και θέσε το σχήμα σε ορθογώνιο, το στύλ του σχεδιαγράμματος, το πλάτος του σχεδιαγράμματος σε 1 και το Antialias μη-μαρκαρισμένο. Ξεκινώντας από την δεξιά άκρη του αριστερού κύκλου, σχεδίασε ένα ορθογώνιο χρησιμοποιώντας το χρώμα του foreground. (Πίεσε και σείρε το κουμπί του αρχικού ποντικιού. ) Τέλειωσε το ορθογώνιο στην δεξιά πλευρά του κύκλου,  έτσι ώστε το ορθογώνιο να κόβει τους δύο κύκλους με τον ίδιο τρόπο, στην ίδια πλευρά.
   8. Επέλεξε το εργαλείο γεμίσματος (Fill tool) με το Fill Type στην Control Palette και θέσε ένα έντονο χρώμα. Γέμισε την αριστερή πλευρά του κύκλου με σκούρο γκρί.
   9.  
    Επέλεξε το εργαλείο γεμίσματος (Solid Color).  Γέμισε τη δεξιά πλευρά του κύκλου με ελαφρύ γκρι.
     
    .
   10. Επέλεξε το εργαλείο γεμίσματος,με τον τύπο γεμίσματος να τίθεται στο Linear Gradient της Control Palette.  Στις επιλογές γεμίσματος στο πλαίσιο διαλόγου της Control Palette, σιγουρέψου οτι η διεύθυνση είναι στους 0 βαθμούς. Γέμισε το κεντρικό μέρος του ορθογωνίου με το βαθμωτό διάνυσμα.
   11.  
   12. Άλλαξε το χρώμα του foreground σε άσπρο και ζωγράφισε προσεκτικά όλα τα μέρη του κύκλου που είναι έξω από το ορθογώνιο. (Ίσως, να θελήσεις να εστιάσεις πριν το κάνεις αυτό.)
   13.  
    Με το Magic Wand, επέλεξε το άσπρο background.
    Τότε, στο μενού των επιλογών, επέλεξε αντιστροφή(Invert). Στο μενού της εικόνας επέλεξε Crop to Selection. Αυτό εξαλείφει το background, μόνο αφήνοντας το κουμπί.
     
   14. Διόρθωσε το μέγεθος της εικόνας σε 100x25 pixels χρησιμοποιώντας την αλλαγή μεγέθους(Resize) στο Image menu.
   15. Σώσε το γκρί κουμπί σαν JPEG και χρησιμοποιησέ το, όπως, είναι.
Μπορείς να χρησιμοποιήσεις το γκρί κουμπί σαν βάση για τα άλλα κουμπιά. Χρωμάτισε τα κουμπιά σου,ή αντεστρεψέ τα ή κατοπτρισέ τα , όπως, θές.  Σώσε τα σαν JPEGs.  Μπορείς να διασκευάσεις αυτή τη μέθοδο για να κάνεις τις δικές σου μπάρες ,επίσης.
Για παράδειγμα, στα κουμπιά που έφτιαξα, χρησιμοποίησα απόχρωση 255 με χρωματική καθαρότητα 200 για ένα ρόζ κουμπί, απόχρωση 125 με χρωματική καθαρότητα 200 για ένα θαλασσί κουμπί και απόχρωση 30 με χρωματική καθαρότητα 175 για ένα χρυσό κουμπί.

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Δημιουργώντας Κουμπιά | How-To