Απλό Background με κόκκους ξύλου


Αυτό το απλό background είναι φτιαγμένο με τη χρήση της PSP's Woodgrain δομής χαρτιού.

  1. Άνοιξε μια νέα εικόνα που έχει 200 pixels πλάτος και 200 ύψος και το οποίο έχει βάθος χρώματος 16.7 εκατομμύρια χρώματα.
  2. Γέμισε το background με ένα φωτεινό καφέ/βελανιδί χρώμα.
  3. Διάλεξε ένα foreground χρώμα το οποίο είναι προς το σκούρο καφέ και μετά επέλεξε το εργαλείο Airbrush.  Μέσα στο Control palette επέλεξε 200 για το μέγεθος, ορθογώνιο για το σχήμα και το 50 για τη θαμπάδα. Στην ετικέτα Tool Controls της παλέτας ελέγχου (Control palette), επέλεξε Woodgrain σαν δομή χαρτιού.
  4. Τοποθέτησε το Airbrush στο κέντρο της εικόνας. (Κοίτα τις θέσεις ένδειξης κάτω αριστερά του PSP window για να σιγουρευτείς ότι είσαι στο σημείο 100, 100.)
  5. Χωρίς να μετακινείς το ποντίκι σου από την κεντρική θέση, κάνε κλικ λίγες φορές μέχρι να βρεις ένα εφφέ που να σου αρέσει.  Η δομή από κόκκους ξύλου θα φανεί στο foreground χρώμα, με το background χρώμα να φαίνεται από κάτω.
  6. Χρησιμοποίησε τα ειδικά εφφέ του Convert tο Seamless Pattern για να φτιάξεις μία όμορφη με πλακάκι εικόνα.  Επέλεξε μια περιοχή ανάμεσα στην εικόνα και μετά επέλεξε Selections | Convert to Seamless Pattern.  Αν πάρεις μήνυμα λάθους κάνε μια μικρότερη επιλογή μακριά από τα άκρα της εικόνας και ξαναπροσπάθησε.
(Σημείωση: Αυτό λειτουργεί πιο καλά με soft-edged textures, όπως, το Woodgrain, αλλά δε δουλεύει καλά με τα Brick textures. Δες το Handmade Brick Background για οδηγίες σχετικά με τη δημιουργία background με τούβλο χρησιμοποιώντας PSP paper textures Large Bricks.)
 
 
 
Πίσω