12. Το παιχνίδι FLYAWAY

Όλα όσα έχουμε μάθει μέχρι τώρα θα τα εφαρμόσουμε σε ένα παιχνίδι που ονομάζεται FLYAWAY.

Πριν μελετήσουμε τον πηγαίο κώδικα αυτού του παιχνιδιού θα ήταν καλό να σπαταλήσουμε λίγο χρόνο παίζοντας το παιχνίδι για να δούμε τι ακριβώς κάνει. Ξεκινήστε το πρόγραμμα και αρχίστε την περιπέτεια μέσα στο αεροδρόμιο. Το ολοκληρωμένο πρόγραμμα αποτελείται από 12 αρχεία και χρειάζεται κάποια προσπάθεια για να μεταγλωττιστούν και να συνδεθούν σωστά ώστε το πρόγραμμα να εκτελείται κανονικά.

Αν έχετε παίξει adventure παιχνίδια, ορισμένες φορές ονομάζονται διαλογικός μύθος, θα πρέπει να δοκιμάσατε αρκετούς τρόπους για να βρείτε μέσα στο αεροδρόμιο τον δρόμο για το κατάλληλο αεροπλάνο. Αν δεν έχετε παίξει πριν, χρειάζεται να τονίσουμε ορισμένα σημεία για το πως παίζεται το παιχνίδι.

Ο αντικειμενικός σκοπός του παιχνιδιού είναι να πάτε στο κατάλληλο αεροπλάνο στην κατάλληλη χρονική στιγμή και να φύγετε για τις διακοπές σας. Φυσικά υπάρχουν ορισμένα εμπόδια και προβλήματα στον δρόμο και εμφανίζονται στον κατάλληλο χρόνο, και θα πρέπει να λύσετε τους γρίφους που υπάρχουν σε κάθε πρόβλημα. Για να γίνει το παιχνίδι πιο συναρπαστικό, έχουμε μόνο 25 λεπτά να φτάσουμε στο αεροπλάνο μας, και κάθε κίνηση δαπανά ένα λεπτό, δηλαδή θα πρέπει να βιαστούμε. Φυσικά το να φτάσουμε στο αεροπλάνο στην ώρα δεν είναι αρκετό, και υπάρχουν μερικές πρόσθετες απαιτήσεις. Θα το διαπιστώσετε αυτό κατά την διάρκεια του παιχνιδιού. Ίσως χρειαστεί να ξεκινήσετε το παιχνίδι αρκετές φορές πριν καταφέρετε να φτάσετε στον προορισμό σας.

Προηγούμενο κεφάλαιο Περιεχόμενα βιβλίου