Κεφάλαιο 1

Εισαγωγή στη Dynamic HTML

Εισαγωγή στη Dynamic HTML

Η DHTML συγκεντρώνει έναν αριθμό από τεχνολογίες ιστού που δουλεύουν μέσα από εύχρηστες κατασκευές. Επηρεαζόμενη από τις υπάρχουσες τεχνολογίες, όπως Cascading Style Sheets, ActiveX, Java Script και VBScript, η DHTML παρέχει ένα απίστευτα ποικίλο πεδίο εφαρμογών. Η DHTML ωστόσο αποτελεί κάτι περισσότερο από μια απλή κατηγορία για παλιά τεχνολογία. Με νέα χαρακτηριστικά, όπως δεσμευμένα δεδομένα και δεδομένα αντίληψης, η DHTML προσθέτει ένα επίπεδο επεκτατικότητας το οποίο δεν ήταν προηγουμένως διαθέσιμο στον ιστό .
Με βάση τα παραπάνω η DHTML είναι ένα αντικειμενικό μοντέλο το οποίο ανοίγει τα στοιχεία σε μια σελίδα του ιστού γράφοντας σ’αυτή και χειρίζοντάς τη με τέτοιο τρόπο που πριν δεν ήταν ποτέ δυνατό.

Η πρακτικότητα της DHTML

Κάθε φορά που εκτιμάται μια καινούργια τεχνολογία Internet υπάρχουν συνήθως δύο βασικοί λόγοι για την αποδοχή της νέας τεχνολογίας: οι πρακτικοί παράγοντες και οι ψυχροί παράγοντες.
Οι ψυχροί παράγοντες αναμφίβολα απευθύνονται στην DHTML. Εάν θέλετε να δημιουργήσετε μόδα παίρνοντας πλαίσια από τον παγκόσμιο ιστό σίγουρα θα υιοθετήσετε την DHTML. Όσον αφορά τους πρακτικούς παράγοντες ξεχωριστά μπορούν να δικαιολογηθούν χρησιμοποιώντας τη νέα τεχνολογία με βάση το κέρδος .

Δημιουργία Web Sites

Ο σημαντικότερος πρακτικός λόγος για τη χρήση της DHTML είναι ότι βοηθά στη δημιουργία Web Sites. Αυτό μπορεί να φαίνεται ότι συμπίπτει με τους ψυχρούς παράγοντες και μάλλον αυτό συμβαίνει. Πολλοί άνθρωποι ωστόσο κατακλύζονται με πληροφορίες από τον ιστό και ο μόνος τρόπος για να αξιοποιήσουν αυτές τις πληροφορίες και να τις χρησιμοποιήσουν ως προέκταση της δικής τους σκέψης είναι να δημιουργήσουν καινούργιες καινοτομικές σελίδες που να προσελκύουν την προσοχή.

Ευκολότερη συντήρηση

Ίσως να φαίνεται ότι η μεγάλη προσπάθεια είχε ως αποτέλεσμα να μπορέσουμε να επιτύχουμε τη δημιουργία ιστοσελίδων με DHTML και αυτός είναι ένας σωστός ισχυρισμός. Είναι επίσης σημαντικό να τονίσουμε ότι τα χαρακτηριστικά της DHTML υποστηρίζονται μεταξύ τους για να κάνουν τη συντήρηση ευκολότερη. Εάν για παράδειγμα οι σελίδες σας είναι σχεδιασμένες με περιεχόμενο από μια βάση δεδομένων η οποία φορτώνεται και προορίζεται για το αντικείμενο της DHTML, μετά από τον καθορισμό της σχεδιαζόμενης σελίδας τα νέα δεδομένα μπορούν να αντληθούν μέσα στο ίδιο σχέδιο.
Το ίδιο συμβαίνει χρησιμοποιώντας το στυλ του φύλλου σαν φόρμα σχεδίασης. Το στυλ του φύλλου σου δίνει τη δυνατότητα να σχεδιάσεις ένα Site ανεξάρτητα από το περιεχόμενο, οπότε ενημερώνοντας τη σελίδα δεν σημαίνει ότι την επανασχεδιάζεις .
Η επένδυση υπάρχει στον αναπτυσσόμενο αυθεντικό σχεδιασμό, αλλά με το στυλ των φύλλων και τη δέσμευση των δεδομένων μπορείς να φτιάξεις εκπληκτικά καλές εφαρμογές με τους υπάρχοντες πόρους, μετά την ολοκλήρωση του σχεδιασμού του Site.

Φόρτωμα λιγότερο περίπλοκου Server

H DHTML μπορεί να αναλάβει το καθήκον της επεξεργασίας των πληροφοριών μακριά από τον Server και να υποκριθεί τον πελάτη. Η δυναμική κίνηση ομοιωμάτων, τα στοιχεία αλληλεπίδρασης χρηστών, ακόμα και απλά δεδομένα μπορούν να μετακινηθούν από τον Server και τη CGI Scripts σε DHTML Scripts. Αυτό κάνει τη συνολική αλληλεπίδραση πιο γρήγορη στο τέλος της χρήσης γιατί δεν είναι αναγκαία η επανασύνδεση με τον Server για την ενημέρωση των πληροφοριών. Αντίθετα, τα δεδομένα είναι όλα φορτωμένα και παρουσιάζονται σύμφωνα με τις προδιαγραφές των χρηστών .
Η ταξινόμηση πίνακα με στατική HTML περιλαμβάνει αποστολή ταξινομημένων παραμέτρων πίσω στον Server δημιουργώντας ένα νέο πίνακα και φορτώνοντας το νέο πίνακα τον παρέχει σε όλους τους χρήστες. Τον πίνακα με DHTML μπορεί να τον χειριστεί επιδέξια και σε μικρό πραγματικό χρόνο η μηχανή του κάθε χρήστη .

Αρχική Σελίδα

Περιεχόμενα DHTML

Επόμενο Κεφάλαιο